Show newer

Bookmarked tijd.be/markten-live/live-blog.

Geen idéé waaraan het die te danken had, tbh. (En ja, dat héb ik al gezegd. Ooit.) ‘Colruyt heeft status als defensief aandeel verloren’

(ochtendgrijs.be/notes/5b4537f4)

Onze ‘openingsdans’ was een mashup van een chiptune-cover van Weezers Island in the Sun met het origineel. Heb ik nog in Reaper gemaakt, in destijds letterlijk m’n slaapkamerstudio.

(ochtendgrijs.be/notes/9db43b95)

Wreed blij dat we Noah Smith gewoon kunnen lezen en het niet, de vele inspanningen van zo’n beetje alle Vlaamse media ten spijt, met Geert Noels moeten stellen.

(ochtendgrijs.be/notes/72886c51)

De Tijd: ‘Iedereen werkt thuis maar de files zijn terug.’

Verderop in het artikel: ‘Nu de thuiswerkmaatregelen versoepeld zijn, werkt nog altijd 41 procent regelmatig thuis. [Meer] dan de helft van de thuiswerkers [verkiest nu] twee dagen of meer per week het thuiskantoor.’

Mijn hoofd: Zowat 80 procent van de werknemers trekt bijna dagelijks naar kantoor.

(ochtendgrijs.be/notes/a55e31e3)

Leek er sterk op dat de – blijkbaar – laatste American Dreams, eerder vandaag op Klara, een herhaling was van de eerste.

(ochtendgrijs.be/notes/9161a4c5)

’t Is hier maar stilletjes. Life happens en zo. Wel wil ik ’ns een nieuw lijstje – behoorlijk nutteloze – ‘beursfeitjes’ beginnen. Bij dezen:

> Wereldwijd zetten [in de voorbije maand september] de aandelenmarkten hun slechtste prestatie neer sinds maart 2020.

tijd.be/markten-live/live-blog

(ochtendgrijs.be/notes/f6c19063)

Nah, hoop al langer op een nieuwe, stevige dip. Bijkopen en zo. Maar vergeet niet dat we nog maar net een daling van 40% of zo hebben gehad, in maart ’20.

> Iedereen vindt het geweldig, dit waanzinnige feest dat wel eindeloos lijkt voort te gaan. Maar de ervaring leert dat er ooit een einde aan komt. Abrupt zelfs.

Show thread

Zo. Net ging het nog over aandelenkoersen.

> De tekenen van de gekte zijn nochtans alom te zien. In de aanhoudende vastgoedhausse, in de rush op cryptomunten, in de hype van blancochequebedrijven, in de hoge prijzen die betaald worden voor NFT’s, virtuele kunstwerken.

Show thread

Slaat ook gewoon nergens op. Was de historische S&P-return geen 7% of zo? Da’s een verdubbeling elke tien jaar.

> What goes up, must come down. Het is een oude beurswijsheid, die echter de voorbije jaren haar relevantie verloren lijkt te hebben.

tijd.be/opinie/commentaar/een-

(ochtendgrijs.be/notes/b0bdb671)

Blijkt dat wanneer ik via Webmention op andermans bericht antwoord, en vervolgens op hun site mezelf beantwoord – ja, ja – de Webmention-plugin voor WordPress op zijn beurt ’n webmention naar mijn site stuurt. Fijn!

(ochtendgrijs.be/notes/f90c47e0)

Dat is, euh, wel héél weinig.

> Met een vast contract betaalde een gemiddeld Vlaams gezin vorig jaar zo’n 388 euro voor elektriciteit en 559 euro voor gas.

hln.be/binnenland/stroomprijze

(ochtendgrijs.be/notes/32966d72)

Voor ’t eerst in forever online – en niet tijdens de jaarlijkse Canada-trip – kledij gekocht. Twee paar sneakers, een trui, vier t-shirts. Een goeie honderdvijftig euro, want het mag natuurlijk nog steeds niks kosten.

(ochtendgrijs.be/notes/fc690a88)

Bookmarked kw.be/nieuws/politiek/national.

Ik geef maandelijks vierduizend euro aan mijn voornaamste hobby; dat maakt van mij een eenvoudige boerenjongen.

> U verdient ook 6000 euro. ‘Waarvan 4000 euro naar de partij gaat. Ik verdien netto 2000 euro.’

(ochtendgrijs.be/notes/c19e4e76)

Show older
Mastodon

The social network of the future: No ads, no corporate surveillance, ethical design, and decentralization! Own your data with Mastodon!