Show more

Ben dan maar ’n nieuw Twitter-account begonnen. Alweer, en na tien maanden volstrekte – en dus zonder behoud van likes of volgelingen – afwezigheid. Niet omdat het er plots niet langer vol eikels zou zitten, maar om wat met de API te spelen. En omdat het helaas de enige manier is om met sommige internauten te interageren.

(ochtendgrijs.be/notes/c3d18bed)

Als antwoord op ochtendgrijs.be/notes/72a20bb7.

Nu, misschien ís dat het enige verschil tussen een eenvoudige euromiljonair – ik, zo tegen het eind van m’n carrière en als het wat meezit – en iemand die _minstens duizend (!) keer meer_ bezit: gewoon hard werken. Ik bedoel, het kán; zelf heb ik nog niet echt geprobeerd.

(ochtendgrijs.be/notes/579f0bb8)

Show thread

Écht lang geleden zegde ik op Twitter eens dat miljardairs vooral hoerenchance hebben gehad, een beetje zoals lottowinnaars. Dat, kortom, hard werken een nodige noch voldoende voorwaarde is voor financieel succes. Antwoordt er natuurlijk gelijk zo’n clown dat ‘als het allemaal zo makkelijk is, waarom is dan niet iedereen rijk?’ (Gast! Which word in ‘hoerenchance’ verstaat gij niet?)

(ochtendgrijs.be/notes/72a20bb7)

Als antwoord op twitter.com/FriemelKubus/statu.

Ik wilde over dat ondertussen verwijderde mopje zeggen dat ’t inderdaad niet grappig was: tussen twee jaartallen hoort immers een half kastlijntje (‘en dash’, in ’t Engels) en geen ordinair liggend streepje (‘divisie’, weet Wikipedia).

Te laat.

(ochtendgrijs.be/notes/c8abff16)

Als antwoord op twitter.com/suegemelli/status/.

Ik heb zo ’ns twee dagen in een sociale werkplaats gestaan, voor ik er ‘omdat ik er onvoldoende de aandacht bijhield’ werd buitengegooid. Nu, op school heeft men me om exact die reden ooit een jaar laten overslaan; ik zeg dus niet dat het niet waar was.

(ochtendgrijs.be/notes/dff62036)

Als antwoord op ochtendgrijs.be/notes/0e6d9e74.

Afijn, nu m’n broker rente aanrekent, staat er op mijn zichtrekening plots een behoorlijke som. @​Porsche

(ochtendgrijs.be/notes/7a1cecd7)

Show thread

Als antwoord op ochtendgrijs.be/notes/df9c3a12.

Kijk, ik ben een rasechte conservatief. Respect voor instellingen, ouderwets fatsoen en zo. Heb een bloedhekel aan de waan van de dag of emotioneel getier, zoals dat over een eventuele vermogens(winst)belasting. (Nederland gidsland, zeg ik.)

(ochtendgrijs.be/notes/0e6d9e74)

Show thread

Nog eens op Twitter wezen kijken. Veel mensen, precies, die denken dat je voor een villa in de Kempen hárd moet werken. *glimlacht*

(ochtendgrijs.be/notes/df9c3a12)

Heeft apache.be/2020/09/29/bang-van- gebookmarkt.

‘Het Vlaams Belang’, ‘zijn macht’ en ‘deed het’. Ik bedoel, tenzij alleen mijn leraren Nederlands dat somehow beter vonden klinken.

> Vlaams Belang achtte het moment gekomen om haar macht te etaleren en dat deed ze op zeer doordachte wijze.

(ochtendgrijs.be/notes/d470795b)

Als antwoord op twitter.com/LodeCossaer/status.

Vlaams, zelfverklaard ‘liberalisme’: wanneer je een lagere belastingfactuur bepleit en dus het meest ranzige racisme wel móét goedpraten.

(ochtendgrijs.be/notes/f7b30b49)

Heeft tijd.be/politiek-economie/belg gebookmarkt.

Jij: ‘Hoe herken ik nu zo’n “hondenfluitje”?’

Bart De Wever: ‘Dat was cafépraat in een cafécontext. De dag dat ik hier op dit platform cafépraat verkoop, is er een probleem. Maar eerlijk gezegd: sorry, not sorry.’

(ochtendgrijs.be/notes/767f655e)

Heeft knack.be/nieuws/belgie/academi gebookmarkt.

> Menselijke kennis verwerven is […] een sociale en collectieve onderneming, en dat geldt bij uitstek voor wetenschap. Filosofen spreken over _sociale epistemologie_: slechts een minuscule fractie van wat we weten hebben we hoogstpersoonlijk onderzocht of uitgedokterd. Al de rest weten we via onze medemens.

(ochtendgrijs.be/notes/a5e5ac13)

Show more
Mastodon

The social network of the future: No ads, no corporate surveillance, ethical design, and decentralization! Own your data with Mastodon!